Behandeling

Voordat de tandheelkundige behandeling wordt begonnen, zal eerst het plan voor deze behandeling met u worden besproken. De medische, emotionele en tandheelkundige kanten zullen zo goed mogelijk aan u worden uitgelegd. U heeft daarbij alle gelegenheid om uw vragen en ideeën in te brengen en te bespreken. Ook is het van belang dat de tandarts op de hoogte is van uw medicijngebruik.

De behandeling begint met het passen van het neusmasker, waarmee het lachgas en de zuurstof worden toegediend. Het neusmasker is door middel van slangen verbonden met een speciaal voor deze behandeling ontworpen mengapparaat. Met behulp van dit mengapparaat kan de zuurstof en het lachgas in iedere gewenste verhouding gemengd worden.

De introductie begint met zuivere zuurstof, vervolgens wordt stapje voor stapje het lachgas toegevoegd en vermeerderd. Tot het moment dat u zich prettig en ontspannen voelt. Bij deze optimale concentratie lachgas, die gemiddeld 30-35% bedraagt, vindt de behandeling plaats. De tandheelkundige behandeling verloopt verder op de normale wijze. Dit betekent dat de plaatselijke verdoving in de meeste gevallen ook gewoon nodig blijft. Alleen, u vindt het allemaal veel minder erg en minder vervelend, u kunt zich beter ontspannen. Ook merkt u dat het verdoven zelf minder gevoelig is dan normaal.

Het is van groot belang voor het slagen van de sedatie en dus de behandeling, dat u continu inademt en uitademt door uw neus. Als u dat niet doet, vermindert de werking van het lachgas aanzienlijk, of houdt zelfs helemaal op. Als uw neus verstopt is door een verkoudheid, kunt u niet met lachgas behandeld worden. U zult dan uw behandeling op tijd moeten afzeggen.

Het eerste gevoel na het inademen van lachgas kan wat onwennig en vreemd zijn, in de meeste gevallen zal dit na een paar minuten veranderen in een aangenaam, warm, ontspannen en zweverig gevoel. Sommige mensen vergelijken het gevoel met een aangename manier van een beetje dronken zijn: een prettig loom gevoel en een beetje afwezig. Het komt ook wel eens voor, dat iemand het een onprettig gevoel blijft vinden. In overleg met de tandarts zal dan gekozen kunnen worden voor een voorzichtige herhaling van de introductie op een ander moment (als u bijvoorbeeld wat minder gespannen bent) of voor een alternatieve behandelaanpak.

Lachgas op deze wijze gebruikt (lage concentraties en korte behandelingen van meestal niet langer dan een uur) is ongevaarlijk voor de gezondheid. Wel wordt geadviseerd om lachgas tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap niet te gebruiken.

De lachgassedatie wordt afgesloten met het gedurende ongeveer vijf minuten inademen van zuivere zuurstof. Over het algemeen geldt, dat wanneer het inademen van lachgas wordt gestopt, de werking ervan na 5-10 minuten is afgelopen en dat er vrijwel in alle gevallen geen na-effecten merkbaar zijn. Om absoluut zeker te zijn wordt geadviseerd om het eerste half uur nog niet aan het verkeer deel te nemen en om daarna nog extra voorzichtig en geconcentreerd te blijven.

Afspraak

Voor meer informatie of het inplannen van een afspraak kunt u contact opnemen met ons receptieteam op 0104361604.

Kosten

De codes die worden gebruikt voor een introductie zijn:
B10 € 30,15 Introductie roesje (lachgassedatie)
B12 € 37,38 Overheadkosten roesje (lachgassedatie)

Na de eerste keer verandert de tariefcode in:
B11 € 30,15 Toediening roesje (lachgassedatie)
B12 € 37,38 Overheadkosten roesje (lachgassedatie)

Nota’s van uw behandeling dienen direct aan de balie afgerekend te worden per pin of eventueel contant. Dit overzicht is slechts een indicatie gezien iedere patiënt een eigen behandeling behoeft, waardoor kosten per patiënt kunnen verschillen. Prijzen zijn volgens de Prestatie- en tariefbeschikking Tandheelkundige zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), geldend vanaf: 01-01-2021 tot en met 31-12-2021. Meer informatie over kosten kunt u vinden op www.mondzorgkosten.nl.

Angstbegeleiding
Ongeveer 40 procent van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor een tandartsbezoek en tandartsbehandeling. Zo’n 12 procent is zelfs zeer angstig. Behoort u tot deze groep, dan is het goed te weten dat onze tandarts Nico Holtrop uw angst (en die van uw kinderen) kan verminderen.
Door:
Lachgassedatie
Al vele jaren maakt tandarts Nico Holtrop voor het behandelen van, onder andere, angstige patiënten gebruik van lachgassedatie. Hierbij ademt de patiënt via een neusmasker een mengsel van zuurstof en lachgas in voor een geruststellende en kalmerende (sederende) werking.
Door:
Implantaat
Een implantaat wordt gebruikt voor de behandeling van gedeeltelijk en volledig onbetande patiënten. Een implantaat lijkt op een titanium schroefje en is te vergelijken met een kunstwortel, die op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die in uw gebit verloren is gegaan.
Door:
Cosmetisch consult
Veel mensen vinden het uiterlijk van hun gebit belangrijk, wij ook. Bij TANDZORG.NL creëren we graag samen met u, uw persoonlijk ideale glimlach op een tandheelkundig verantwoorde manier.
Door:
Bleken
Voor het bleken van uw gebit maken wij gebruik van bleeklepels (thuisbleken). Het resultaat van bleken hangt af van de basiskleur van uw tanden.
Door:
Facings
Wilt u een mooi, regelmatig gebit en is een beugel in uw geval geen optie, dan is een facing een goed alternatief. Met een facing kunnen we de vorm of kleur van uw tanden aanpassen.
Door:
Spleetje tussen de tanden
Een diasteem (extra ruimte tussen twee of meer tanden) ervaren de meeste mensen als storend tussen de twee voortanden in de bovenkaak.
Door:
Mondzorg voor kinderen
Bij TANDZORG.NL vinden wij het belangrijk uw kind van jongs af aan te begeleiden en om samen met de ouders/verzorgers te streven naar een gezonde kindermond.
Door:
Mondhygiëne
In de mond komen veel verschillende soorten bacteriën voor. Deze hechten zich ook aan de tanden en kiezen in de mond. Dit wordt tandplaque genoemd. Als tandplaque langdurig op de tanden en kiezen blijft zitten, wordt het tandsteen en kunnen gaatjes en tandvleesontsteking ontstaan.
Door:
Periodieke controle
Tijdens de periodieke gebitscontrole beoordeelt de tandarts de gezondheid van uw mond.
Door:
Vulling
TANDZORG.NL maakt voor het vullen van gaatjes of het repareren van vullingen in de meeste gevallen gebruik van composiet.
Door:
Sealen
Sealen is een preventieve en pijnloze behandeling voor jong en oud, die de kiezen op die plaatsen afdekt waar ze het meest gevoelig zijn voor gaatjes, namelijk in de groeven en putjes.
Door:
Extractie
Extractie is het officiële woord voor het trekken van tanden of kiezen. Als het technisch en financieel enigszins mogelijk is, richt TANDZORG.NL zich in eerste instantie op het herstel en behoud van uw eigen gebit.
Door:
Wortelkanaalbehandeling
Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De wortels zitten onder het tandvlees in de kaak verankerd. In elke wortel loopt een kanaal: het zenuw- of wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Als dit weefsel onherstelbaar beschadigd is, bijvoorbeeld na een ongeval, of ontstoken is, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.
Door:
Brug
Een brug verbindt gebitselementen over een ontbrekende tand of kies heen, of over meerdere ontbrekende tanden of kiezen en wordt vastgezet op ‘pijlers’. Dit zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies.
Door:
Kroon
Door slijtage, ongevallen of tandbederf kan een kies of tand moeten worden vervangen door een kroon. Een kroon is een kapje van porselein dat we over een afgeslepen tand of kies aanbrengen en is bedoeld als duurzame vervanging van de tand of kies.
Door:
Prothese
Is uw bestaande prothese aan vervanging toe? Onze klinisch prothese technici, Jane Simin of Ron van Kooten maken samen met u een prothese van hoogwaardige kwaliteit die geheel afgestemd is op uw wensen.
Door:
Gebitsbeschermers
Tijdens contactsporten en sommige balsporten is het nodig de tanden te beschermen tegen impact. De 'kant en klaar' bitjes die in de winkel te verkrijgen zijn, bieden onvoldoende bescherming vanwege de slechte pasvorm. Belangrijk is een goede aansluiting, strak rondom de tanden en deels over het tandvlees (immers onder het tandvlees liggen de wortels van de tanden), dit zorgt voor een betere bescherming.
Door:
Voedingsdeskundige
Voeding speelt een belangrijke rol bij zowel ziekte als gezondheid. Een gezond voedingspatroon is nodig om gezond te blijven, of om klachten bij ziekte te verminderen.
Door: