Consult

Tijdens dit consult kunt u uw wensen betreffende uw gebit kenbaar maken. Linde kijkt naar de natuurlijke kenmerken van uw gebit, luistert naar uw wensen en checkt of ze u goed begrijpt. Daarnaast verzamelt zij alle benodigde tandheelkundige informatie (gezondheidsvragenlijst, oud dossier, röntgenfoto’s, kleurenfoto’s) en voert, indien nodig, als team van specialisten intern overleg over de beste cosmetische behandeling voor u. Ze maakt aan de hand van de kleurenfoto´s een computersimulatie om te kunnen bepalen wat er mogelijk is en om u een beter beeld te geven van het uiteindelijke resultaat. Door het bewerken van deze foto’s kan Linde laten zien wat mogelijk is én controleren of dit het resultaat is dat u voor ogen heeft. Daarnaast kan ze ook de consequenties voor het gebit duidelijk in beeld brengen, vóór er daadwerkelijk iets aan tanden of kiezen is veranderd. Vaak zijn er meer verbetermogelijkheden.

Op grond van al deze informatie stelt Linde voor elke optie een stappenplan op voor de komende jaren en schetst ze het financiële plaatje. De bewerkte foto’s, uitleg over de behandeling en een begroting worden naar u verstuurd én bij uw gegevens opgeslagen.

Linde werkt bij voorkeur met composiet. Composiet heeft dezelfde slijtage-eigenschappen en breuksterkte als uw eigen tanden. Nog een voordeel van composiet is dat we het kunnen repareren.

Mocht composiet in uw geval niet de beste mogelijkheid zijn dan kunnen onze porseleintechnicus John of onze klinische prothese technici Jane of Ron wellicht uitkomst bieden.

Onze uitgangspunten voor een cosmetische behandeling zijn:
•  Hebben wij u goed begrepen?
•  De simulatie dient als leidraad/stappenplan
•  Zuinig zijn met ‘eigen tand’
•  Is het tandheelkundig verantwoord?
•  Wij maken altijd een begroting met alle bijbehorende codes
•  Wij bespreken met u de voordelen én de nadelen

Afspraak

Voor meer informatie of het inplannen van een afspraak kunt u contact opnemen met ons receptieteam op 0104361604.

Kosten

De codes die worden gebruikt voor een cosmetisch consult en eventuele digitale simulatie zijn:
C012 €126,72
Q0203 €169,38*
*deze code valt onder `techniekkosten eigen beheer´ en zal veelal niet worden vergoed door een verzekering

Nota’s van uw behandeling dienen direct aan de balie afgerekend te worden per pin of eventueel contant. Dit overzicht is slechts een indicatie gezien iedere patiënt een eigen behandeling behoeft, waardoor kosten per patiënt kunnen verschillen. Prijzen zijn volgens de Prestatie- en tariefbeschikking Tandheelkundige zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), geldend vanaf: 01-01-2024 tot en met 31-12-2024. Meer informatie over kosten kunt u vinden op www.mondzorgkosten.nl.

Alle behandelingen onder één dak

Implantaat
Een implantaat wordt gebruikt voor de behandeling van gedeeltelijk en volledig onbetande patiënten. Een implantaat lijkt op een titanium schroefje en is te vergelijken met een kunstwortel, die op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die in uw gebit verloren is gegaan.
Door:
Mondhygiëne
In de mond komen veel verschillende soorten bacteriën voor. Deze hechten zich ook aan de tanden en kiezen in de mond. Dit wordt tandplaque genoemd. Als tandplaque langdurig op de tanden en kiezen blijft zitten, wordt het tandsteen en kunnen gaatjes en tandvleesontsteking ontstaan.
Door:
Brug
Een brug verbindt gebitselementen over een ontbrekende tand of kies heen, of over meerdere ontbrekende tanden of kiezen en wordt vastgezet op ‘pijlers’. Dit zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies.
Door:
Kroon
Door slijtage, ongevallen of tandbederf kan een kies of tand moeten worden vervangen door een kroon. Een kroon is een kapje van porselein dat we over een afgeslepen tand of kies aanbrengen en is bedoeld als duurzame vervanging van de tand of kies.
Door:
Prothese
Is uw bestaande prothese aan vervanging toe? Onze klinisch prothese technici, Jane Simin of Ron van Kooten maken samen met u een prothese van hoogwaardige kwaliteit die geheel afgestemd is op uw wensen.
Door:
Gebitsbeschermers
Tijdens contactsporten en sommige balsporten is het nodig de tanden te beschermen tegen impact. De 'kant en klaar' bitjes die in de winkel te verkrijgen zijn, bieden onvoldoende bescherming vanwege de slechte pasvorm. Belangrijk is een goede aansluiting, strak rondom de tanden en deels over het tandvlees (immers onder het tandvlees liggen de wortels van de tanden), dit zorgt voor een betere bescherming.
Door:
Bleken
Voor het bleken van uw gebit maken wij gebruik van bleeklepels (thuisbleken). Het resultaat van bleken hangt af van de basiskleur van uw tanden.
Door:
Cosmetisch consult
Veel mensen vinden het uiterlijk van hun gebit belangrijk, wij ook. Bij TANDZORG.NL creëren we graag samen met u, uw persoonlijk ideale glimlach op een tandheelkundig verantwoorde manier.
Door:
Spleetje tussen de tanden
Een diasteem (extra ruimte tussen twee of meer tanden) ervaren de meeste mensen als storend tussen de twee voortanden in de bovenkaak.
Door:
Facings
Wilt u een mooi, regelmatig gebit en is een beugel in uw geval geen optie, dan is een facing een goed alternatief. Met een facing kunnen we de vorm of kleur van uw tanden aanpassen.
Door:
Mondzorg voor kinderen
Bij TANDZORG.NL vinden wij het belangrijk uw kind van jongs af aan te begeleiden en om samen met de ouders/verzorgers te streven naar een gezonde kindermond.
Door:
Periodieke controle
Tijdens de periodieke gebitscontrole beoordeelt de tandarts de gezondheid van uw mond.
Door:
Vulling
TANDZORG.NL maakt voor het vullen van gaatjes of het repareren van vullingen in de meeste gevallen gebruik van composiet.
Door:
Sealen
Sealen is een preventieve en pijnloze behandeling voor jong en oud, die de kiezen op die plaatsen afdekt waar ze het meest gevoelig zijn voor gaatjes, namelijk in de groeven en putjes.
Door:
Extractie
Extractie is het officiële woord voor het trekken van tanden of kiezen. Als het technisch en financieel enigszins mogelijk is, richt TANDZORG.NL zich in eerste instantie op het herstel en behoud van uw eigen gebit.
Door:
Wortelkanaalbehandeling
Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De wortels zitten onder het tandvlees in de kaak verankerd. In elke wortel loopt een kanaal: het zenuw- of wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Als dit weefsel onherstelbaar beschadigd is, bijvoorbeeld na een ongeval, of ontstoken is, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.
Door: