Behandeling

TANDZORG.NL spant zich in om wortelkanaalbehandelingen zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Wij werken voor uw behandeling daarom met de meest moderne technieken: een behandelmicroscoop, ultrasone reiniging en automatische vulsystemen.
Het is niet altijd mogelijk of wenselijk om een wortelkanaalbehandeling te starten en de kanaaltjes direct af te vullen, zoals bij een pijnklacht. Het kan dan nodig zijn de behandeling in meerdere zittingen uit te voeren. Heeft u geen pijnklacht, dan voeren we de wortelkanaalbehandeling indien mogelijk in één keer uit.
Door een gaatje in het kauwvlak van de kies te boren kunnen we de wortelkanalen reinigen, desinfecteren en weer opvullen met een rubberachtig materiaal. Na de wortelkanaalbehandeling vullen we de kies op met composiet. Nadat het weefsel rondom de kies de tijd heeft gehad om te herstellen (bij ontstekingen) wordt vaak een, gedeeltelijke, kroon op de kies gemaakt. Op deze manier krijgt de kies meer stevigheid en is de kans op afbreken veel minder groot.

Afspraak

Voor meer informatie of het inplannen van een afspraak kunt u contact opnemen met ons receptieteam op 010-4361604.

Kosten

Voor een wortelkanaal behandeling worden verschillende codes gebruikt, onder andere afhankelijk van het aantal wortels zijn:
E02 € 49,28 Uitgebreid wortelkanaalbehandeling consult
X10 € 19,71 Kleine röntgenfoto
E85 € 17,60 Elektronische lengtebepaling
A10 € 17,60 Geleidings- en/of infiltratie verdoving
C022 € 14,08 Aanbrengen rubberdam
E86 € 95,04 Gebruik operatiemicroscoop bij wortelkanaalbehandeling
E04 € 58,12 Toeslag voor kosten bij gebruik van roterende nikkeltitanium instrumenten
E13 € 126,72 Wortelkanaalbehandeling per element met 1 kanaal
E14 € 183,04 Wortelkanaalbehandeling per element met 2 kanalen
E16 € 239,36 Wortelkanaalbehandeling per element met 3 kanalen
E17 € 295,68 Wortelkanaalbehandeling per element met 4 of meer kanalen
R31 € 70,40 Opbouw plastisch materiaal
V91 € 56,32 Eénvlaksvulling composiet
V92 € 73,92 Tweevlaksvulling composiet
V93 € 88,00 Drievlaksvulling composiet
V94 € 112,64 Meervlaksvulling composiet

Nota’s van uw behandeling dienen direct aan de balie afgerekend te worden per pin of eventueel contant. Dit overzicht is slechts een indicatie gezien iedere patiënt een eigen behandeling behoeft, waardoor kosten per patiënt kunnen verschillen. Prijzen zijn volgens de Prestatie- en tariefbeschikking Tandheelkundige zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), geldend vanaf: 01-01-2024 tot en met 31-12-2024. Meer informatie over kosten kunt u vinden op www.mondzorgkosten.nl.

Alle behandelingen onder één dak

Implantaat
Een implantaat wordt gebruikt voor de behandeling van gedeeltelijk en volledig onbetande patiënten. Een implantaat lijkt op een titanium schroefje en is te vergelijken met een kunstwortel, die op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die in uw gebit verloren is gegaan.
Door:
Mondhygiëne
In de mond komen veel verschillende soorten bacteriën voor. Deze hechten zich ook aan de tanden en kiezen in de mond. Dit wordt tandplaque genoemd. Als tandplaque langdurig op de tanden en kiezen blijft zitten, wordt het tandsteen en kunnen gaatjes en tandvleesontsteking ontstaan.
Door:
Brug
Een brug verbindt gebitselementen over een ontbrekende tand of kies heen, of over meerdere ontbrekende tanden of kiezen en wordt vastgezet op ‘pijlers’. Dit zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies.
Door:
Kroon
Door slijtage, ongevallen of tandbederf kan een kies of tand moeten worden vervangen door een kroon. Een kroon is een kapje van porselein dat we over een afgeslepen tand of kies aanbrengen en is bedoeld als duurzame vervanging van de tand of kies.
Door:
Prothese
Is uw bestaande prothese aan vervanging toe? Onze klinisch prothese technici, Jane Simin of Ron van Kooten maken samen met u een prothese van hoogwaardige kwaliteit die geheel afgestemd is op uw wensen.
Door:
Gebitsbeschermers
Tijdens contactsporten en sommige balsporten is het nodig de tanden te beschermen tegen impact. De 'kant en klaar' bitjes die in de winkel te verkrijgen zijn, bieden onvoldoende bescherming vanwege de slechte pasvorm. Belangrijk is een goede aansluiting, strak rondom de tanden en deels over het tandvlees (immers onder het tandvlees liggen de wortels van de tanden), dit zorgt voor een betere bescherming.
Door:
Bleken
Voor het bleken van uw gebit maken wij gebruik van bleeklepels (thuisbleken). Het resultaat van bleken hangt af van de basiskleur van uw tanden.
Door:
Cosmetisch consult
Veel mensen vinden het uiterlijk van hun gebit belangrijk, wij ook. Bij TANDZORG.NL creëren we graag samen met u, uw persoonlijk ideale glimlach op een tandheelkundig verantwoorde manier.
Door:
Spleetje tussen de tanden
Een diasteem (extra ruimte tussen twee of meer tanden) ervaren de meeste mensen als storend tussen de twee voortanden in de bovenkaak.
Door:
Facings
Wilt u een mooi, regelmatig gebit en is een beugel in uw geval geen optie, dan is een facing een goed alternatief. Met een facing kunnen we de vorm of kleur van uw tanden aanpassen.
Door:
Mondzorg voor kinderen
Bij TANDZORG.NL vinden wij het belangrijk uw kind van jongs af aan te begeleiden en om samen met de ouders/verzorgers te streven naar een gezonde kindermond.
Door:
Periodieke controle
Tijdens de periodieke gebitscontrole beoordeelt de tandarts de gezondheid van uw mond.
Door:
Vulling
TANDZORG.NL maakt voor het vullen van gaatjes of het repareren van vullingen in de meeste gevallen gebruik van composiet.
Door:
Sealen
Sealen is een preventieve en pijnloze behandeling voor jong en oud, die de kiezen op die plaatsen afdekt waar ze het meest gevoelig zijn voor gaatjes, namelijk in de groeven en putjes.
Door:
Extractie
Extractie is het officiële woord voor het trekken van tanden of kiezen. Als het technisch en financieel enigszins mogelijk is, richt TANDZORG.NL zich in eerste instantie op het herstel en behoud van uw eigen gebit.
Door:
Wortelkanaalbehandeling
Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De wortels zitten onder het tandvlees in de kaak verankerd. In elke wortel loopt een kanaal: het zenuw- of wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Als dit weefsel onherstelbaar beschadigd is, bijvoorbeeld na een ongeval, of ontstoken is, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.
Door: