Mondzorg voor kinderen

Bij TANDZORG.NL vinden wij het belangrijk uw kind van jongs af aan goed te kunnen begeleiden voor een goede mondgezondheid, omdat het melkgebit de basis vormt van het blijvend gebit. Onze systematische aanpak leidt tot een gezonde kindermond, minder kans op tandheelkundige problemen, een betere acceptatie door uw kind en uiteindelijk tot een optimale gezondheid van het blijvende gebit.

Uw kind kan al vanaf zes maanden, zodra de melktandjes doorkomen, mee naar de tandarts.
U wordt bij het mondonderzoek verzocht met uw knieën tegen de knieën van de tandarts aan te gaan zitten. Uw kind komt met het hoofd op de schoot van de tandarts te liggen en met de benen op uw schoot. U houdt de handjes van uw kind vast en houdt oogcontact met uw kind. Zo kan de tandarts de mond van uw kind goed inspecteren.
Het mondonderzoek ‘in de stoel’ doen we bij een leeftijd vanaf twee jaar. Bij vragen of ongelukken kunt u ook eerder een afspraak maken. Zo ontstaat van jongs af aan een band met ons mondzorgteam voor kinderen.

Gaatjes

Gaatjes in het melkgebit behandelen we kindvriendelijk. We beslijpen en fluorideren aangetaste kiezen. Dat accepteren kinderen beter dan vullen. Verdoven is daarbij meestal niet nodig. Bij goede mondverzorging stopt de cariës. Dat is het doel van de behandeling. Gaatjes in het blijvend gebit vullen we uiteraard wel. Tijdens de afspraak leggen wij u uit hoe u het beste het gebit van uw kind gezond kunt houden.

Meer informatie over fluoride vindt u hier.

Mondhygiëne begeleiding

Uw kind kan voor uitleg over de juiste manier van poetsen door de tandarts verwezen worden naar de preventie assistent of mondhygiënist. Tijdens dit consult wordt het gebit van uw kind gekleurd met een roze kleurstof. De kleurstof wordt opgenomen door de tandplak. Zo komt u er samen met ons achter welke plekken in het gebit extra aandacht nodig hebben. Daarna kunnen we samen nagaan welke maatregelen hiervoor nodig zijn.

Afspraak

Voor meer informatie of het inplannen van een afspraak kunt u contact opnemen met ons receptieteam op 010-4361604.

Kosten

De meest gebruikte codes voor de mondzorg voor kinderen zijn:
C11 €22,16 Periodieke controle
C13 €22,15 Probleemgericht consult
C22 €22,16 Schriftelijke medische anamnese
X10 €16,33 Kleine röntgenfoto
M05 €26,24 Beslijpen en/of fluorideren melkelement

Nota’s van de mondzorg voor uw kind dienen direct na de afspraak afgerekend te worden. Tot 18 jaar worden vrijwel alle behandelingen vergoed door de basisverzekering. Uitzonderingen hierop zijn onder andere orthodontie.
Dit overzicht is slechts een indicatie gezien iedere patiënt een eigen behandeling behoeft, waardoor kosten per patiënt kunnen verschillen. Prijzen zijn volgens de Prestatie- en tariefbeschikking Tandheelkundige zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), geldend vanaf: 01-01-2020 tot en met 31-12-2020. Meer informatie over kosten kunt u vinden op www.mondzorgkosten.nl.

 

Angstbegeleiding
Ongeveer 40 procent van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor een tandartsbezoek en tandartsbehandeling. Zo’n 12 procent is zelfs zeer angstig. Behoort u tot deze groep, dan is het goed te weten dat onze tandarts Nico Holtrop uw angst (en die van uw kinderen) kan verminderen.
Door:
Lachgassedatie
Al vele jaren maakt tandarts Nico Holtrop voor het behandelen van, onder andere, angstige patiënten gebruik van lachgassedatie. Hierbij ademt de patiënt via een neusmasker een mengsel van zuurstof en lachgas in voor een geruststellende en kalmerende (sederende) werking.
Door:
Implantaat
Een implantaat wordt gebruikt voor de behandeling van gedeeltelijk en volledig onbetande patiënten. Een implantaat lijkt op een titanium schroefje en is te vergelijken met een kunstwortel, die op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die in uw gebit verloren is gegaan.
Door:
Cosmetisch consult
Veel mensen vinden het uiterlijk van hun gebit belangrijk, wij ook. Bij TANDZORG.NL creëren we graag samen met u, uw persoonlijk ideale glimlach op een tandheelkundig verantwoorde manier.
Door:
Bleken
Het resultaat van bleken hangt af van de basiskleur van uw tanden. Voor het bleken van uw gebit maken wij gebruik van bleeklepels (thuisbleken).
Door:
Facings
Wilt u een mooi, regelmatig gebit en is een beugel in uw geval geen optie, dan is een facing een goed alternatief. Met een facing kunnen we de vorm of kleur van uw tanden aanpassen.
Door:
Spleetje tussen de tanden
Een diasteem (extra ruimte tussen twee of meer tanden) ervaren de meeste mensen als storend tussen de twee voortanden in de bovenkaak.
Door:
Mondzorg voor kinderen
Bij TANDZORG.NL vinden wij het belangrijk uw kind van jongs af aan goed te kunnen begeleiden voor een goede mondgezondheid, omdat het melkgebit de basis vormt van het blijvend gebit.
Door:
Mondhygiëne
In de mond komen veel verschillende soorten bacteriën voor. Deze hechten zich ook aan de tanden en kiezen in de mond. Dit wordt tandplaque genoemd. Als tandplaque langdurig op de tanden en kiezen blijft zitten, wordt het tandsteen en kunnen gaatjes en tandvleesontsteking ontstaan.
Door:
Periodieke controle
Tijdens de periodieke gebitscontrole beoordeelt de tandarts de gezondheid van uw mond.
Door:
Vulling
TANDZORG.NL maakt voor het vullen van gaatjes of het repareren van vullingen in de meeste gevallen gebruik van composiet.
Door:
Sealen
Sealen is een preventieve en pijnloze behandeling voor jong en oud, die de kiezen op die plaatsen afdekt waar ze het meest gevoelig zijn voor gaatjes, namelijk in de groeven en putjes.
Door:
Extractie
Extractie is het officiële woord voor het trekken van tanden of kiezen. Als het technisch en financieel enigszins mogelijk is, richt TANDZORG.NL zich in eerste instantie op het herstel en behoud van uw eigen gebit.
Door:
Wortelkanaalbehandeling
Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De wortels zitten onder het tandvlees in de kaak verankerd. In elke wortel loopt een kanaal: het zenuw- of wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Als dit weefsel onherstelbaar beschadigd is, bijvoorbeeld na een ongeval, of ontstoken is, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.
Door:
Brug
Een brug verbindt gebitselementen over een ontbrekende tand of kies heen, of over meerdere ontbrekende tanden of kiezen en wordt vastgezet op ‘pijlers’. Dit zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies.
Door:
Kroon
Door slijtage, ongevallen of tandbederf kan een kies of tand moeten worden vervangen door een kroon. Een kroon is een kapje van porselein dat we over een afgeslepen tand of kies aanbrengen en is bedoeld als duurzame vervanging van de tand of kies.
Door:
Prothese
Is uw bestaande prothese aan vervanging toe? Onze klinisch prothese technici, Jane Simin of Ron van Kooten maken samen met u een prothese van hoogwaardige kwaliteit die geheel afgestemd is op uw wensen.
Door:
Gebitsbeschermers
Tijdens contactsporten en sommige balsporten is het nodig de tanden te beschermen tegen impact. De 'kant en klaar' bitjes die in de winkel te verkrijgen zijn, bieden onvoldoende bescherming vanwege de slechte pasvorm. Belangrijk is een goede aansluiting, strak rondom de tanden en deels over het tandvlees (immers onder het tandvlees liggen de wortels van de tanden), dit zorgt voor een betere bescherming.
Door:
Voedingsdeskundige
Voeding speelt een belangrijke rol bij zowel ziekte als gezondheid. Een gezond voedingspatroon is nodig om gezond te blijven, of om klachten bij ziekte te verminderen.
Door: